Tel: +46 75 242 46 00 | HELAG@HELAG.SE
Kablage

I framkant med kvalitet och säkerhet

I framkant med kvalitet och säkerhet

Vår kund Skärgårdstunnan ligger i framkant både vad gäller kvaliteten på deras premiumprodukter samt när det gäller produkternas säkerhet. Det ska vara enkelt och tryggt att vara deras kund. 

Skärgårdstunnan AB utvecklar, tillverkar och säljer vedeldade badtunnor. Ett svenskt företag med huvudkontor och fabrik i Åmål. Sedan starten 2007 har de haft en otrolig tillväxt då efterfrågan på deras vedeldade badtunnor ökar konstant. 

Tillväxten har lett till ökad produktionstakt och effektivisering i produktionen. Genom bland annat “plug and play-lösningar” på kablagen, har de kunnat hålla högt tempo. Detta både förenklar och förkortar monteringsarbetet samt att alla kopplingar är kodade så att det inte går att göra fel.

”Den logistiklösning som Helag ordnat, underlättar enormt för oss”, säger Eric Söder, projektledare på Skärgårdstunnan. ”Helag har effektiviserat så att rätt saker skickas till rätt underleverantör för bästa möjliga hantering. Det är en stor trygghet för oss”.

Vi levererar alla kablage till badtunnorna, externa som interna. I vårt arbete har vi vägt samman Skärgårdstunnans höga krav på premiumkänsla samt säkerställt de olika elsäkerhetskrav som finns på olika marknader.

”Vi vill vara där de bästa är och gärna leda vägen”, berättar Eric Söder. ”Det är viktigt för oss som tillverkare av premiumprodukter att våra kunder känner sig trygga med allt från order, leverans, installation och användande”.

Installationen ute hos kund är mycket enkel, utan krångliga förberedelser eller elinstallationer. Det är bara att plugga in en kontakt i väggen, då det finns en inbyggd jordfelsbrytare i väggpluggen. Självklart finns det även olika varianter av kablagen, för att tillgodose krav och behov på de olika marknaderna. 

”Vi har utvecklat ett helt eget elsystem till våra badtunnor, vilket gör att vi kan säkerställa den höga kvaliteten och säkerheten. Att utveckla själva, tillsammans med kunniga experter, ger oss möjligheten att göra precis det vi vill göra. Helag är en viktig samarbetspartner, då vi vet att vi får kablage av bra kvalitet. Viktiga komponenter i vårt arbete med vårt säkerhetsfokus i produkterna”, avslutar Eric.

Marcus
Marcus Axén
Produktansvarig

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
075-242 46 02

Kontakta mig

Helag marknadsför ett brett program av kontaktdon och kapslingar till elektronikindustrin, elinstallation samt apparattillverkare. Från det enklaste till det mest avancerade.

Kontakta oss

Öppettider växeln
07:30-16:30 
(lunchstängt 12:00-13:00)

Telefon, växel: 
075-242 46 00

Fax: 033-150951

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

TRANÅS, HUVUDKONTOR

Svenska Helag AB
Box 6 / Dalagatan 4
573 21 TRANÅS