Tel: +46 75 242 46 00 | HELAG@HELAG.SE

Förskruvningar

En förskruvning är ett bra sätt att få en pålitlig och tät kabelgenomföring med en bra dragavlastning genom en panel eller ett chassi. Vi har ett långt samarbete med tillverkaren Ortac, och tillsammans kan vi erbjuda ett brett sortiment av kabelförskruvningar för flera olika typer av installationer.

Förskruvningarna är tillverkade i halogenfri polyamid 6, förnicklad mässing eller rostfritt stål. För applikationer med känslig utrustning finns EMC-skärmade förskruvningar, och för kritiska miljöer finns även varianter med ATEX-godkännande. Förskuvningarna håller en kapslingsklass på IP68 och många varianter finns med UL-godkännande.

Täta kapslingar är skyddade mot fukt och damm från utsidan, men kan inte skyddas från att det bildas kondens inuti kapslingen när lufttryck och temperatur förändras. Detta problem kan lösas genom att man ventilerar kapslingen med en ventilationsförskruvning. Ett särskilt membran låter upp till 70l luft/timme passera, men släpper inte igenom vatten eller damm. Med Ortacs ventilationsförskruvningar får du både en ventilationsplugg och en kabelförskruvning i en och samma produkt.

Vi kan även erbjuda flerhålspackningar för 2-7 kablar, slitsade packningar, blind stop, böjskydd och andra tillbehör.

Marcus
Marcus Axén
Produktansvarig

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
075-242 46 02

Kontakta mig


Vi arbetar med följande Partners för denna produkt

Ortac

Helag marknadsför ett brett program av kontaktdon och kapslingar till elektronikindustrin, elinstallation samt apparattillverkare. Från det enklaste till det mest avancerade.

Kontakta oss

Öppettider växeln
07:30-16:30 
(lunchstängt 12:00-13:00)

Telefon, växel: 
075-242 46 00

Fax: 033-150951

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

TRANÅS, HUVUDKONTOR

Svenska Helag AB
Box 6 / Dalagatan 4
573 21 TRANÅS